Gazdaság

Nyomozás Demján cégénél: nyugtalanító egybeesések

arcadom_nagy(960x640).jpg (Array)
arcadom_nagy(960x640).jpg (Array)

Az Arcadom cégének ügyvédje személye miatt nem bíznak a kifizetetlen vállalkozók a nyomozásban – írja a Népszabadság.

Többeket nyugtalanít, hogy az Arcadom büntetőügyekben eljáró ügyvédje éppen a korábbi XI. kerületi rendőrkapitány, Czellér Ferenc – derül ki a NOL.hun megjelenő cikkből. Ugyanis pontosan a XI. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán rendelte el az ügyészség a nyomozást csalás vétségének gyanújával.

Mint azt először a Hír24 pénteken megírta, csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az Arcadom Zrt. ügyeivel összefüggésben. Demján Sándor cégbirodalmának egykori koronaékszerét, a jelenleg már felszámolás alatt álló Arcadom Zrt.-t saját alvállalkozói jelentették fel. A cég több kisvállalkozót nem fizetett ki rendesen, vannak, akik azt állítják, dolgozókat kellett elbocsátaniuk, mert a milliárdos vállalkozó cége nem rendezte az esetenként alig néhány millió forintos számlát.

Cikkünkben Leskó Imre kisvállalkozó, a Stonework Kft. tulajdonosa elmondta, hogy gyakorlatilag a vilanyszámlát sem tudták kifizetni, mert a saját fizetésüket sem tudta elutalni a saját cégük.

Mindezt azért, mert nem fizette ki jogos járandóságát az ország egyik leggazdagabb emberének cége, az Arcadom Zrt. Demján Sándor egykoron 12-14 milliárdos forgalmú mammutvállalata és Leskóék kis kft.-je az Arcadom egyik legcsúfosabb projekjében, az újbuda Tóváros projektben találkozott össze.

Minőségbeli viták után az Arcadommal abban egyeztek meg, hogy a Demján-cég legkésőbb 2012 közepéig rendezi a csökkentett, 5,3 milló forintos megbízási díjat. A kisvállalkozó viszont sem akkor, sem az azóta eltelt három évben nem kapott egy fillért sem. Úgy, hogy közben már jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy jogos volt Leskó 5,3 milliós követelése.

Az is kiderül, hogy hogyan vezetett az út a debreceni és szentesi projekteken keresztül felszámolásig és a nyomozás elrendeléséig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik