Gazdaság

A kormány szórja a pénzt, Orbán tesz a szakértőkre

utepites(210x140).jpg (útépítés, )
utepites(210x140).jpg (útépítés, )

Most éppen olyan autóutak építését vették a fejükbe, amelyeket a forgalmi adatok egyáltalán nem indokolnak. 600 milliárdért! Választásig kész kell hogy legyen!

Kapcsolódó cikkek

“Itt egy nagyon fontos vitát zártunk le ma délután, mert Magyarországon sok közlekedési szakember nem látja indokoltnak, hogy négysávos autóút jöjjön létre. Rengeteg olyan anyagot ismerünk, amely vitatja ezt az állítást. Ma azonban a polgármester úr egyértelművé tette, hogyha csinálunk valamit, és annak azt akarjuk, hogy értelme is legyen, akkor kisebb fába nem érdemes vágni a fejszénket. (…) Ezért úgy döntöttünk – még egyszer mondom: számos bürokratikus ellenállást is legyűrve -, hogy itt egy négysávos autóutat kell építenünk, és arra is a szavamat adtam a polgármester úrnak – majd attól függően, hogy fogom-e tartani, jövök a választási kampány időszakában ide -, hogy 2018-ra meg is kell építeni ezt a négysávos autóutat.” – idézte a miniszterelnök szavait a Napi.hu.

Az apropó az volt, hogy Orbán Viktor bejelentette, a várost a nyilvánvaló szakmai indokok ellenére egy 30 milliárdos projekt keretében autóúttal kötnék össze az M3-as pályával.

A lap úgy tudja, a „Modern Városok” programban minden megyei jogú város kap majd 2×2 sávos gyorsforgalmi utat, és erre a célra a miniszterelnök szerint 600 milliárd forint állami pénz lesz. Kell hogy legyen. Az unió ugyanis nem támogatja ezeket a beruházásokat. Éppen az alacsony forgalmi adatok miatt – azok ugyanis nem indokolják a beruházásokat.

A lap érdekes egybeesést is lát ennél az ominózus 600 milliárd forintnál – szerintük ez lehet az az összeg, amit korábban adócsökkentésre szántak volna… Kattintson a részletekért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik