Gazdaság

Végrehajtás volt Tiborczéknál

Az ES Hungary Kft.-nél a NAV Fejér megyei adóigazgatóságának hátralékkezelési osztálya végrehajtást tartott tavaly nyáron – tudta meg a Népszabadság.

Hogy az adóhivatali intézkedésnek mi volt az oka, illetve mekkora összegről volt szó, nem derül ki a cégbizonyítványi bejegyzésből – írja a Népszabadság. A lap emlékeztet: a végrehajtás azért is nagyon kellemetlen, mert az ugyancsak Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Innovatív Energetikai Zrt. felettébb sikeresen szerepel közbeszerzési pályázatokon.

Az ES Hungaryben Orbán Viktor veje mellett édesapja, Tiborcz Sándor, testvére, Tiborcz Eszter és Tiborcz Péter is tulajdonos. A társaságot 1993-ban alapították még Megyes és Társai Kft. néven, temetkezési, kegyeleti szolgáltatásokat nyújtott. Azóta a cég eltávolodott ettől a területtől: ma már többek között gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelme és növénytermesztési szolgáltatás mellett „máshová nem sorolt egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel” foglalkozik.

Az ES Hungary 2013-ban 35,3 millió forint árbevétel mellett 7.5 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A Népszabadság emlékeztet: Orbán Viktor környezetében volt már példa adóvégrehajtásra. Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, tavaly Mészáros Lőrinc két érdekeltségénél is végrehajtásra került sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik