Gazdaság

Unióellenes a magyar adósmentés?

juncker(960x640).jpg (juncker)
juncker(960x640).jpg (juncker)

Levelet írt egy magyar jogász Jean-Claude Junckernek a magyar jogszabályról. Az Európai Bizottság elnöke válaszolt, úgy tűnik, „fennáll a tagállami panasz esete”.

Léhmann György, siófoki jogász Junckernek címzett levelében arról írt, hogy a parlament által tavaly nyáron elfogadott törvény szerinte nemcsak Alaptörvény-ellenes, de EU-s jogot is sért, továbbá korlátozza a panaszosok hozzáférését az igazságszolgáltatáshoz. Az EB-elnök nevében Veronica Manfredi, a jogérvényesülési és fogyasztópolitikai főigazgatóságának vezetője válaszolt, írja a sonline.hu.

„A levélben megfogalmazott érvek előzetes értékelése alapján úgy tűnik, hogy valóban az uniós jog helytelen átültetésére vagy értelmezésére vonatkozó, tagállammal szembeni panasz esete áll fenn” – írja a főigazgató, majd hozzáteszi, az ügyvéd levelét iktatták a panaszkezelési adatbázisba, a Bizottság azt értékelni fogja.

Az ügyvéd elmondta, ezzel a levéllel a birtokában az összes folyamatban lévő perében felfüggesztést fog kérni mindaddig, amíg meg nem születik a bizottsági állásfoglalás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik