Gazdaság

Alkotmánybíróság: jöhet az adósmentés

A meglepetés elmarad, az Alkotmánybíróság rábólintott az adósmentésre.

Az Index információi szerint az Alkotmánybíróság (AB) elfogadta, hogy mehet a legújabb devizahiteles mentőtörvény. A döntést ma be is jelentik.

Mint arról beszámoltunk, a bankok mindegyike kifogásolta a devizahitelesekre szabott legújabb, visszamenőleges hatályú törvénycsomagot, ám végül csak négy esetben gondolta úgy a bíróság, hogy az AB-hez fordul.

Az Alkotmánybíróságnak 90 napja volt a döntésre, de ezek szerint egy hónap alatt sikerült arra jutni, hogy bankok kifogásai nem helytállóak és mehet a már megismert formájában a devizásmentés.

Friss: az MTI 13:56-kor közölte, hogy az AB elfogadta az adósmentést. Azt írták, hogy: az Alkotmánybíróság szerint nem ütközik alaptörvénybe az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelenségével kapcsolatos törvény. Bővebb indoklásként hozzáfűzték: “A Kúria jogegységi döntésén alapuló, nyáron elfogadott törvény szerint vélelmezni kell a devizahiteles szerződések egyoldalú módosításainak – díj-, költség- és kamatemelésének – tisztességtelenségét és emiatti érvénytelenségét.” 

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik