Gazdaság

Megbüntette a Raiffeisent az MNB

Tízmillió forintot kell fizetnie a a Raiffeisen Bank Zrt.-nek, mert megsértette a pénzforgalmi jogszabályokat - közölte a jegybank.

Az MNB megállapította, hogy a Raiffeisen Bank Zrt. megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény ügyfelek egyértelmű, pontos és ingyenes tájékoztatására, a hibás teljesítés esetén a fizetési számla eredeti állapotának helyreállítására, valamint a hatósági átutalások teljesítésére vonatkozó szabályait.

A bank megsértette továbbá a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB-rendeletnek a fizetési megbízások érkeztetését és visszautasítását, az ügyfelek fizetési számláján a jóváírási értéknap alkalmazását, valamint a beérkező fizetési műveletek összegének az ügyfelek haladéktalan rendelkezésére bocsátását érintő előírásait.

Az MNB kedden közzétett határozatában kötelezte a hitelintézetet, hogy a pénzforgalmi törvényben és az MNB rendeletben foglaltaknak való megfelelés érdekében 2015. április 30-áig tegye meg a szükséges intézkedéseket, és azt követően folyamatosan biztosítsa a pénzforgalmi jogszabályok betartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik