Gazdaság

Riasztás: kockázatosnak látják Magyarországot

koltsegvetes(210x140).jpg (költségvetési tervezet)
koltsegvetes(210x140).jpg (költségvetési tervezet)

Makroegyensúlyi hiányok miatt megint azok között az országok között vagyunk, amelyek jövő márciusban mélyreható elemzésekre számíthatnak – jelentette be az Európai Bizottság.

A jövő évi növekedési jelentés bemutatója apropóján vizsgálta meg az Európai Bizottság a tagországok költségvetési terveit. Nem csak Magyarországgal lehet gond egyébként. A 16 eurózóna-tagország közül hétnél látták úgy, hogy fennáll annak kockázata, hogy megsértik a stabilitási és növekedési paktumot – számolt be a Napi.hu.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Bár az EU túljutott a nehezén, de még mindig magas a munkanélküliség – mondta Valdis Dombrovskis, az euróért és a szociális párbeszédért felelős uniós biztos a 2015. évi növekedési jelentés bemutatásakor. Ebben a bizottság azt javasolja, hogy a tagállamok a gazdaság- és szociálpolitikát három fő pillérre helyezzék: a beruházások fellendítésére, a megújult kötelezettségvállalásra a strukturális reformok mellett, valamint a költségvetési felelősségvállalásra.

Lyuk a magyar költésgvetésen

Riasztás

Az egyes országoknál a bizottság szerint további elemzések (mélyreható felülvizsgálatok) indokoltak az egyensúlyhiány felhalmozódásának és megszüntetésének témájában, valamint a kapcsolódó kockázatok részletes megvizsgálása céljából. Ez a vizsgálat 16 tagállamot érint majd. Magyarország mellett Belgium, Bulgária, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovénia szénáját kell rendbe tenni.

Ha bővebben is kíváncsi rá, milyen gondokat lát a bizottság az európai gazdaságban, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik