Gazdaság

Ebből még megszorítás lehet

koltsegvetes(210x140).jpg (költségvetési tervezet)
koltsegvetes(210x140).jpg (költségvetési tervezet)

Az elfogadott költségvetési módosítók csak kisebb tételeket tologattak, így marad a 200-300 milliárd forintos lyuk a költségvetésben. Ha így fogadják el, lépnie kell jövőre a kormánynak.

Büdzsé

Eddig sem a kormány sem a költségvetési bizottság nem nyújtott be olyan módosító javaslatot a büdzsétervezethez, amely betömné a bő 200 milliárd forintos lyukat – figyelt fel rá a Napi.hu. A legnagyobb tétel az a 169 milliárd forintos vagyonértékesítésből tervezett bevétel, ami mögött egyelőre nem tudni, mi van, ahogy már írtunk róla.

Aztán nem tudni azt sem, miből lenne plusz 40 milliárd forintnyi bevétel az e-útdíjból, és az internetadóra tervezett, és kútba esett 25 milliárd forint helyett sincs új bevételi tétel. Szóval nagy kérdés, hogy ha ezt a méretes lyukat nem tüntetik el, akkor vajon miből fogja azt majd betömni a kormány jövőre.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Amit támogattak

Lázár János javaslata alapján többek között 60 milliárd forinttal nő a Szépművészeti Múzeum támogatása – ellentételezésként ennyivel magasabb áfabevételt várnak majd.

Ezenkívül a Seuso-kincsek bemutatására is csoportosítottak át 85 millió forintot a Magyar Nemzeti Múzeumnak és néhány sportos célra is jutott pár milliárd. De kaptak kisebb pluszpénzeket az önkéntes tűzoltók és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik