Gazdaság

LMP: áfacsalók foglya a NAV

Az LMP országgyűlési képviselője elszámoltatja Varga Mihályt, mert szerinte az adóhatóság nem az adófizetők érdekeit szolgálja.

Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője az elmúlt hónapok intenzív munkájával olyan információkat hozott napvilágra, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy az adóhatóság az áfacsaló hálózatok, és nem az adófizetők érdekeit szolgálja.

A képviselő Schiffer Andrással közösen benyújtott írásbeli kérdésében szembesíti Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert vizsgálatának következtetéseivel, összesen huszonnégy kérdésre vár választ a tárcavezetőtől.

Áfacsalási botrány

Kérdésekkel támad

Az elmúlt hónapokban a NAV-korrupciós botrány felderítésére tett erőfeszítései során Vágó Gábor összesítette a kitálaló volt adóhatósági dolgozók vizsgálatainak eredményét. Ennek eredményeként huszonnégy kérdést fogalmazott meg, amelyek immár konkrét tények, számok, adatok és dátumok mentén faggatják Varga Mihályt többek között a Kiemelt Ügyek Főigazgatóságának megszűntetéséről; leállított vizsgálatokról; szervezeti és irányítási hatáskörökkel kapcsolatos kérdésekről, amelyek lehetővé tehették az áfacsalások kiszűrésének megakadályozását és olyan, a NAV képviselői által a botrány kirobbanását követően tett nyilatkozatokról, amelyek a valósághoz való viszonya a mai napig meglehetősen kérdéses. 

Az LMP képviselői azt remélik, hogy Varga Mihály nem az adócsalók, hanem a becsületes adófizetők oldalán áll, és érdemi válaszokkal és válaszlépésekkel járul hozzá a NAV-botrány felderítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik