Gazdaság

Horváth András: félek a letartóztatástól

A volt APEH-NAV-dolgozó szerint Varga Mihály miniszter reakciója is alátámasztja, hogy a kiemelt, nagy adózókat nem ellenőrzi senki, így az áfacsalást sem tárja fel senki. Horváth újságíróknak beszélt arról, hogy fél a letartóztatástól, de konkrét vádak ezúttal sem hangzottak el az ezermilliárdos áfacsalási botrányban.

Horváth András pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: Varga Mihály válasza azt bizonyítja, hogy bár az adóhivatal és a kormány is tud a problémáról, a NAV nem hajlandó a nagyadózóknál rendszerszinten ellenőrzéseket elrendelni, a problémát rátolják a beszállítói hálózatra, emiatt folyamatosan újratermelődik a probléma és folyamatosan emelkedik az az összeg, amellyel ezek a nagy konglomerátumok a költségvetést megkárosítják.

Varga Mihály levelében egyebek mellett azt írta, hogy “a multinacionális kereskedelmi láncok részvétele az adóelkerülésben rendkívül nehezen bizonyítható, a közvetlen beszállítóik adóhatósági kapcsolatai kifogástalanok, a csalás nem ezen a szinten következik be, hanem a láncolat alsóbb szintjein”. Közölte: ezzel még nem nyer igazolást, hogy részt vesznek az adócsalásban.

Horváth azt is elmondta, tart a letartóztatástól, de ha a miniszterelnök berendelné, azt mondja, neki átadná a bizonyítékokat.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik