Gazdaság

CBA: Nincs közünk az adócsalási ügyhöz

cba (cba, bolt, )
cba (cba, bolt, )

A bolthálózat minden alap nélküli rágalomhadjáratnak tartja, hogy hírbe hozták a NAV nyomozásával.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adócsalás miatti nyomozás alapját képező cselekményeknek semmilyen kapcsolata nincs a CBA Kereskedelmi Kft.-hez – közölte a CBA franchise-partnercége, a Delikát Kft. és a többségi tulajdonában lévő Portéka ABC Kft..

Az origo hírportál kedden arról írt, hogy egy CBA-résztulajdonos családtagjának cége ellen is vizsgálatot folytatott a NAV adócsalás gyanújával.

A sajtóhírre reagáló közös közleményben a cégek kijelentik: a CBA Kereskedelmi Kft. és egyik CBA franchise rendszerhez tartozó vállalkozása sem érintett az ügyben.

“Csalást nem követtünk el. A csalást elkövetőkkel személyes kapcsolatunk nem volt” – fogalmaznak a közleményben.
A CBA a Delikát Kft.-vel áll kapcsolatban, az eljárás a Portéka Kft. ellen indult, de a CBA ezzel a céggel nem áll kapcsolatban.

A közleményben a cégek úgy fogalmaznak: “az elmúlt hét óta a sajtóban a CBA-t méltatlanul és minden alap nélkül hírbe hozott rágalomhadjárattal kapcsolatban fontosnak tartjuk, hogy mi magunk is megnyilvánuljunk”.

A közelmúltban ismertté vált áfacsalási üggyel több ellenzéki politikus is összefüggésbe hozta a CBA-t, amelyre a kereskedelmi lánc úgy reagált, azok minden tényt nélkülöznek és teljes mértékben alaptalanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik