Gazdaság

Orbán: Mindenki tud az áfacsalásokról

orbán viktor a rádióban (orbán viktor, )
orbán viktor a rádióban (orbán viktor, )

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta, nincs szükség extra vizsgálatra az adócsalási ügyben.

Semmilyen extra vizsgálatra nincs szükség a NAV-botránnyal kapcsolatban – mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, aki úgy fogalmazott: „Magyarországon mindenki tud arról, hogy nagyon komoly áfacsalások történnek.” Ezzel a Horváth András, volt NAV-os munkatárs által kirobbantott adócsalási ügyre utalt a miniszterelnök.

“Várjuk a konkrétumokat, minden adócsalónak rács mögött a helye” – tette hozzá Orbán, kifejtve: a NAV-nak az a dolga, hogy az ilyen emberekkel szemben eljárjon.

“Mi nem tudunk dokumentumokról” – mondta azzal kapcsolatban, hogy Horváth András állítása szerint vezető fideszes politikusoknak – Rogán Antalnak, Lázár Jánosnak és Cséfalvay Zoltánnak is – szólt már korábban az adócsalási ügyekről és arról, hogy nagy cégek esetében e fölött szemet huny az adóhatóság. A kormányfő a parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kapcsolatban kijelentette: “Semmilyen extra vizsgálatra nincs szükség.”

A mindennapokban érezhető növekedés

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy szerinte a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek.

Vannak dolgok

Majdnem négymillióan dolgoznak, 235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor, folyamatosan emelkednek a bérek – részben az adócsökkentés miatt -, csökkennek a rezsiköltségek, az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor.

A kormányfő azt mondta, hogy amikor a ciklus végén el kell számolni, elmondhatják, hogy a négyből három évben növekedett a gazdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik