Gazdaság

Egy CBA is a legnagyobb adósok közt

nav (nav, )
nav (nav, )

Nyolcmilliárd forinttal tartozik a NAV friss, neveket és összegeket is tartalmazó adóslistájának első helyezettje - írja a Napi.hu.

Az összesen közel 80 milliárd forint tartozást összegző felsorolásban több cégtemető, illetve székhelyszolgáltató címe is megtalálható, az ide bejegyzett vállalkozások is milliárdokkal tartoznak az adóhatóságnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) most közzétett listáján, amely az október 30-i állapotok szerint a jelentős összegű adóhiánnyal érintett cégeket és magánszemélyeket sorolja fel, kereken kétszázan szerepelnek. A 2013 harmadik negyedévében jogerőssé vált követeléseket összegző listára 49 cég és 151 magánszemély került fel, összesen 78 milliárd forint tartozással.

A csúcstartótól, a Koffoló Viszép Kft.-től összesen közel 8 milliárd forintot (2,57 milliárd forint adóhiány, 5,31 milliárd forint jogkövetkezmény) követel a NAV.  A 20. helyre felkerült a listára a CBA Remíz üzleteket is működtető, jelenleg 130 dolgozót foglalkoztató CBA-Remíz-Ker ’99 Kft.

A magánszemélyek között a legnagyobb tartozással a harmadik negyedévben a zuglói Berdó Levente Csaba rendelkezett, tőle több mint egymilliárd forintot szeretett volna beszedni az adóhatóság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik