Gazdaság
Munkanelkuliseg(430x286)(1).jpg (Munkanélküliség)

10 százalék alatt a munkanélküliség

24.hu
24.hu

2013. 09. 27. 09:50

Korábban a témában:

Majdnem 4 millió, egész pontosan 3 millió 980 ezer fő dolgozott június-augusztusban a KSH friss adatai szerint. A 15-74 évesek körében a foglalkoztatottak száma 66 ezer fővel magasabb, mint egy évvel korábban. Még így is maradt 439 ezer munkanélküli, ez azonban fél százalékkal kevesebb, mint 2012 azonos időszakában, a munkanélküliségi ráta pedig így 9,9 százalékra csökkent. Az elmúlt négy év legjobb adata ez.

Infografikonunkon megnézheti, mennyit keresett, aki dolgozott

Ez a válság előtti állapottól még mindig jelentősen elmarad: akkor 300 ezer fő körül mozgott a munkanélküliek száma.

Nehezített pálya

A munkanélküliség csökkenése azért szép eredmény, mert miközben a foglalkoztatottság emelkedik, az emberek aktivitása is egyre nő olyan kormányzati intézkedések hatására, mint például a nyugdíjkorhatár emelése, vagy a korkedvezményes nyugdíj visszaszorítása. Ezek miatt ugyanis többen maradnak álláskeresőként a munkaerőpiacon.

Fontos azonban, hogy a nyári idénymunkák végeztével – amelyek a mostani adatban megjelentek – ősszel emelkedő munkanélküliségre lehet számítani.

A KSH teljes jelentése innen tölthető le

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.