Gazdaság

Október közepéig érkeznek meg a hiányzó tankönyvek

Tankonyv(960x640)(3).jpg (tankönyv)
Tankonyv(960x640)(3).jpg (tankönyv)

A könyvtárellátó cég vasárnaptól kezdi kiszállítani az iskolákba a tankönyvpótrendeléseket.

A tankönyvrendeletnek megfelelően szeptember 5-ig adhatták le az iskolák pótrendelési igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-nek. A Kello az utólagos megrendeléseket a jogszabályban meghatározott menetrend szerint szeptember 15.–október 15. között szállítja ki az intézményeknek – hangsúlyozták közleményükben.

Tájékoztatásuk szerint az összesen kiszállított mintegy 15 millió tankönyv mindössze 7 százalékát érinti a pótrendelés, illetve visszáruzás, sorrendben a következő okok miatt:

  • Az előzetes megrendeléshez képest kevesebb vagy több diák iratkozott be az adott osztályba.
  • Az iskola nem a megfelelő – pl. nem a Nemzeti alaptantervben előírt tankönyveket – rendelte meg, ezért cserére van szükség.
  • Az iskola egy adott tantárgyból diákonként 1 db tankönyv és 1 db munkafüzet helyett pl. 2 db tankönyvet rendelt.
  • A diák az előzetesen jelzetthez képest eltérő idegen nyelvi kurzust választott, illetve a szintfelmérők eredménye alapján az előzetesen meghatározottól eltérő szintű csoportba sorolták be.
  • Az előzetesen megrendelt tankönyvre a szülő mégsem tart igényt.

Mint korábban beszámoltunk róla, nem minden ment egészen flottul a tankönyvek kiszállításánál. A közleményben végül azért azt is elismerték, hogy voltak olyan névre szóló tankönyvcsomagok, melyekből a csomagolás során kimaradt egy-egy könyv vagy olyan került be, ami nem volt oda való. De rögtön azt is hozzátették, hogy az összesen majdnem 1,3 millió tankönyvcsomagból ez körülbelül csak 5 ezret érintett, vagyis a csomagok mindössze 0,4 százalékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik