Gazdaság

Szabotázs az augusztusi tankönyvosztás

tankönyv (tankönyv)
tankönyv (tankönyv)

Ha egy iskola a régi rend szerint, vagyis augusztusban adta át a szülőknek a tankönyveket, azzal a közoktatásért felelős államtitkárság szerint szabotázst követett el.

A tankönyvek nagyobbik része már megérkezett az iskolákba, de mint megírtuk, egy hétfői utasítás értelmében könyvet osztani csak szeptember másodikától lehet. Arról is beszámoltunk, hogy volt olyan iskola, ahol már ennél korábban kiosztották a könyveket, máshol azonban elnapolták az osztást, annak ellenére is, hogy első körben nem tudtak minden szülőt értesíteni a változásról. A Népszabadság szerint azonban akadt olyan iskola is, ahol a tiltás ellenére sem tagadták meg a könyvosztást. A tankönyvfelelős ugyanis úgy látta, ez nem lenne fair azokkal a szülőkkel szemben, akik már fizettek, és odamentek a meghirdetett időpontra.

Erre akár legyinthetnénk is: ahol kiosztották, hát kiosztották, ahol nem, ott majd megkapják jövő hét hétfőn, az első napon a könyvet a gyerekek. Az államtitkárság azonban nem így látja a dolgot. Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár leveléből ugyanis nemcsak az derül ki, szülői panaszok miatt nem lehet szeptemberben könyvet osztani. Hanem az is, hogy „…a régi rend szerinti logika mentén történő tankönyvátadás az új ellátási rend tudatos vagy nem tudatos akadályozásához, szabotálásához vezet” – derül ki a PécsiStop.hu cikkéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik