Belföld

Orbán miatt lesz nehéz az iskolatáska

orbán (orbán)
orbán (orbán)

Az összes tankönyvet be kell vinni a tanulóknak a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskolába, ahol a kormányfő vágja át a nemzetiszínű szalagot.

Az Index utánajárt, hogy valóban így akarják-e demonstrálni, hogy a tankönyvellátás zavartalan. Egy szülő nevében telefonon érdeklődtek, és azt a választ kapták, hogy valóban be kell vinni a könyveket, azoknak, akik az 5–9. évfolyamba járnak, mivel a miniszterelnök aznap odalátogat. Korábban több iskolaigazgatót is arra utasított a közoktatásért felelős helyettes államtitkár, hogy minden gyerek csak szeptember 2-án, az első osztályfőnöki órán kaphatja meg tankönyveit – emlékeztet a hírportál.

Forrás: kormany.hu

Mint korábban megírtuk, az államosított tankönyvellátás messze nem volt olyan gördülékeny, mint ahogy tervezték, de Hoffmann Rózsa csütörtökön cáfolta, hogy a tanév előkészítetlen. “Egyetlen szó sem igaz abból, hogy a tankönyvellátásban káosz lenne, a tankönyvek kiszállítása 98-99 százalékban megtörtént”. Ha természeti csapás nem jön, az első tanítási napon minden gyerek asztalán ott lesz a névre szóló tankönyvcsomag. Gondokat az iskolák hibás vagy határidőn túli adatszolgáltatása okozott – közölte. Hoffmann Rózsa elmondta: nem szabálytalan, hogy egyes iskoláknál korábban kiosztották a tankönyveket, bár ünnepélyes aktusnak szánták, hogy a hétfőn “gongszóra” kapja minden tanuló a könyveit.

A törökbálinti avatás pikantériája, hogy a kormányzat honlapján, egyelőre nincs semmi nyoma Orbán Viktor iskolalátogatásának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik