Gazdaság

Így szedik el a nyugdíjasok pénzét

nyugdijas(210x140)(3).jpg (nyugdíjas)
nyugdijas(210x140)(3).jpg (nyugdíjas)

A csalók egyre újabb, pofátlanabb trükkökkel próbálják megszerezni a gyanútlan nyugdíjasok pénzét.

A rendőrség több újfajta, idős emberek kifosztását megcélzó trükkös csalásra hívta fel a figyelmet a napokban. Egy 76 éves vági asszonyhoz például azzal zörgetett be egy férfi (miután a csukott, ám be nem zárt kapun bement), hogy telefonos cégtől jött, és készpénzért megvenné a készülékét. Aztán amíg a néni kitöltötte a papírokat, addig észrevétlenül elemelte a pénzét – adta hírül a Győr24.

Egy másik idős asszonyt azzal húzott csőbe Tatabányán két nő, hogy a lányát keresik, s bekéredzkedtek a mosdóba is. A néni beengedte őket, amit a spórolt pénze és a havi nyugdíja bánt – írta a Pénzcentrum.hu.

Győrasszonyfán az idős házaspárhoz azzal csöngettek be hárman, hogy eladó-e a házuk. Mondták, hogy nem, de ennek ellenére ők is beengedték a férfiakat. S míg közülük kettő lefoglalta a házaspárt, a harmadik meglovasította a pénzüket. És ez csak néhány mód, sorolhatnánk még tovább is.

Mint ezekből az esetekből is látszik, az időseknek (is) sokkal óvatosabbnak kellene lenniük, ha idegenek környékezik meg őket. Korábban beszámoltunk arról, hogy a Facebookon sincsenek már biztonságban, mert ott az „unokázó” trükkel szedik rá őket, arra, hogy fizessenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik