Belföld

Idős asszonytól lopott a szélhámos

A férfi telefonos cég munkatársának adta ki magát, így csalta ki a 76 éves vági nyugdíjas pénzét.

A 76 éves asszony vági otthonába szeptember 2-án délelőtt zörgetett be egy ismeretlen férfi. A családi házba a csukott, de nem zárt kapun keresztül jutott be. Telefonos cég munkatársának adta ki magát és a sértett készülékéért cserébe, készpénzt ajánlott fel. A gyanútlan asszony élt az idegen ajánlotta lehetőséggel. Amíg szobájában az adminisztrációs feladatokkal foglalta le magát, addig az ismeretlen kis időre magára hagyta, majd a nő készpénzével együtt sietősen távozott a nyugdíjas otthonából.

Az idős sértett készpénzének eltűnését követően tett bejelentést a rendőrkapitányság ügyeletén. Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított az ügyben nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a hozzájuk becsengető ismeretlennek szemben! Otthonukat gondosan zárják be, oda idegent ne engedjenek be! A szolgáltatók képviselőitől kérjék el az igazolványukat! Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül!

A fentiek figyelembevételével idegenek érkezése esetén kellő óvatossággal járjanak el és amennyiben hasonló jellegű bűncselekményt észlelnének, értesítsék soron kívül a legközelebbi rendőri szervet, vagy tárcsázzák a 107, vagy 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik