Belföld

Autóalkatrészeket árult, átverte vásárlóit a csaló

A 23 éves férfi autóbontásból származó alkatrészekkel kereskedett. A vételárat és a szállítási költséget bankszámlájára utaltatta, azonban a terméket a vásárlóknak nem küldte meg.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletén február 8-án tett feljelentést egy levéli sértett. A rendőröknek elmondta, hogy egy számára ismeretlen férfitól autóalkatrészeket rendelt, az áru vételárát és a futárszolgálat díjat átutalta, azonban a termékeket azóta sem kapta kézhez.

A 23 éves miskolci férfi, autóalkatrészeket kereső vásárlók hirdetésére válaszolva, kereskedőnek adta ki magát. Vállalta, hogy a szükséges árut egy-két napon belül, futárszolgálat útján juttatja el a vevőnek. A termék vételárát és a szállítási költséget minden esetben előre átutaltatta bankszámlájára, azonban az árut nem küldte el. M. Gergely a sértettektől húsz- és hetvenötezer forint közötti összegeket csalt ki.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság M. Gergely ellen az üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik