Gazdaság

Festik az első Sólymot

Sólyom (sólyom)
Sólyom (sólyom)

Eddig csak fotómontázson és grafikán lehetett látni, most már valódi fotó is van, ami a Sólyom színeiben ábrázolja a cég elsőként magyar lajstromba veendő repülőgépét.

A képen azt látni, hogy arra éppen festik a Vágó József vezérigazgató által bemutatott mintát – írja a Népszabadság az általa kiszúrt fotóhoz. A fénykép a Bournemouth repülőtéren készült, és bár nem a legjobb minőségű, de minden kétséget kizáróan látszik, hogy a repülőt festik. A függőleges vezérsíkon már jól kivehetően látszik a Sólyom emblémája.


Forrás: Flickr / Lee Weston

A Boeing 737-500-as repülőgép korábban a VP-CAJ lajstromjelet viselte, a nyilvántartások szerint 1992. január 23-án repült először, s 120 székes konfigurációban a Scandinavian (SAS) színeiben kezdte a kereskedelmi forgalmi szolgálatot. 2007-ig repült az északi légitársaságnál, amely ma újra jár Budapestre, mígnem a European Aviation Grouphoz került, majd private jetként üzemelt, s most 12 business- és 98 turistaosztályú ülésesre székezik be.

Az Airportal.hu információi szerint a társaság flottájának első hat Boeing 737-500-as repülőgépe 1990–1992 között teljesítette első repülését, azaz a flotta átlagéletkora kb. 22,5 év lesz. A repülőgépek mindegyike CFM56-3C-1 típusú hajtóművekkel van felszerelve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik