Gazdaság

Négy pénztárgép van versenyben

online pénztárgép (pénztárgép, online pénztárgép, online kassza, nav, kassza,)
online pénztárgép (pénztárgép, online pénztárgép, online kassza, nav, kassza,)

Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már négy engedélyezett gép közül választhatnak.

Az Alt Cash Kft. Samsung gyártmányú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt kedden a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további “kiskasszás” kérelmek elbírálása van folyamatban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Mintegy 200 ezer pénztárgépet kell lecserélni augusztus végéig. A minisztérium emlékeztetett: a cserére kötelezettek számára biztosított, gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatáson túl a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a gyártáshoz – a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül – kedvezményes állami hitelt is biztosítanak. A tárca a sorozatgyártás mihamarabbi megkezdésére számít.

Az új típusú kasszák szeptemberi üzembe állításuktól kezdve az adóhatóságnak minden fontos adatot továbbítanak majd, így az állam pontos képet kaphat egy-egy terület vagy ágazat vállalkozásainak időszaki vagy éves forgalmáról – közölte a tárca. Az online kapcsolat megteremtésével az adóhatóság eszközt kap az ellenőrzések hatékonyabb előkészítéséhez is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik