Gazdaság

Matolcsy arculatot cserél

Matolcsy-Gyorgy(1)(960x640)(1).jpg (matolcsy, mnb, jegybank,)
Matolcsy-Gyorgy(1)(960x640)(1).jpg (matolcsy, mnb, jegybank,)

Az emberek szerint a jelenlegi embléma nem tükrözi a jegybanki értékeket – tudatta az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) országos felmérést készíttetett jelenlegi arculatáról. A GfK Hungária kutatásának eredménye szerint a jelenlegi hét „pálcikából” álló embléma nem közvetíti a jegybanki értékeket. A lakosság a logót összetévesztette más magyar és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival. Az országos kutatás eredményei a Magyar Nemzeti Bank szerepének és működésének megfelelő új arculat bevezetésének igényét igazolták vissza.

Fotó: Kummer János

A jegybank az új arculat megtervezésére pályázatot hirdetett, amelyet – 3,5 millió forintos árat tartalmazó ajánlatával – a Mátay és Végh Kreatív Műhely Kft. nyert meg. Az arculatváltással összefüggő munkák elkezdődtek. A tervezők a Magyar Nemzeti Bank korábbi emblémáit, valamint a külföldi jegybankok jelenlegi logóit is megvizsgálják.

A jegybankban jelenleg folyik az arculatváltás előkészítése, az új emblémát a közvélemény augusztus 20-án ismerheti meg. A megújulással összefüggő tervezési, nyomdai, informatikai és egyéb kiadások összesített tervezett maximális költsége 12 millió forint, szemben az arculatváltásra 2010-ben elköltött 51,8 millió forinttal – emlékeztetett a jegybank saját honlapján. .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik