Gazdaság

Brutális sorokra kell számítani a postákon

adobevallas(960x640)(2).jpg (adózás, adóbevallás, postagalamb, postagalamb, )
adobevallas(960x640)(2).jpg (adózás, adóbevallás, postagalamb, postagalamb, )

Az érintettek több mint fele, körülbelül 600 ezer Közép-Magyarországon élő magánszemély nem tett még eleget személyi jövedelemadó-bevallásának a hét közepéig - közölte a NAV illetékes főigazgatósága.

Az adóhatóság tájékoztatása szerint bár a budapesti ügyfélszolgálatok már a héten is hosszított ügyfélfogadási idővel várják a magánszemély bevallókat, a forgalomból úgy tűnik, május 21-én, a határidő lejártakor hosszas sorban állásra lehet majd számítani.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságához a hét közepéig csupán 537 ezer elszámolás érkezett.

A NAV azzal biztat mielőbbi bevallásra, hogy a visszaigényelhető adót, járulékot a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül kaphatják meg az adózók, illetve hogy a határidő lejárta előtti benyújtás esetén is csak május 21-éig kell megfizetni a felmerülő adókötelezettséget.

A május 21-én várható sorban állás úgy is elkerülhető, hogy az érintettek a www.nav.gov.hu internetes portál kitöltő programjával elkészített bevallást az ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton küldik meg az illetékes adóigazgatóságnak – írta közleményében a NAV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik