Belföld

Júniusban érkezik az újabb azeri bélyeg

Az NFM cáfolta, hogyemlékívet adott ki a Magyar Posta Hejdar Alijev születésének 90. évfordulója alkalmából, azt mondják, ehhez nincs közük. A júniusihoz viszont már lesz.

Két éven belül két bélyeg is megjelent Magyarországon Azerbajdzsánnal összefüggésben, az egyiket 2011 decemberében adta ki a Magyar Posta, a másik pedig idén jelent meg, és a 444.hu beszámolója szerint a Magyar Posta Azerbajdzsán budapesti nagykövetségével közösen adta ki az emlékbélyeget Heydar Aliyev volt azeri diktátor kilencvenedik születésnapjára.

A Magyar Posta Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozik. Az NFM hétfő délután közölte, nem ők bocsátottak ki emlékívet a diktátor szülinapja alkalmából. Hozzátették: az Alijev-emlékívet Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége saját költségére, a Magyar Posta Zrt. közreműködése nélkül bocsátotta ki.

Megkérdeztük Apáti-Tóth Katát, a Magyar Posta sajtószóvivőjét, hogy ez igaz a legelső, 2011 decemberi emlékívre is, választ azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.

Azt viszont az NFM közleményéből megtudhattuk, hogy lesz egy újabb emlékív, ami végre bevallottan közös lesz: Magyarország és Azerbajdzsán várhatóan idén júniusban bocsát ki bélyeget, “amely a két ország népi iparművészetében fellelhető hasonló folklór motívumokat mutatja majd be”.


Forrás: NFM

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik