Gazdaság

Visszavonulót fúj Orbán jobbkeze

matolcsy-györgy (matolcsy györgy, )
matolcsy-györgy (matolcsy györgy, )

A nemzetgazdasági miniszter szerint a Magyar Nemzeti Bankra valószínűleg nem lehet kiterjeszteni a tranzakciós illetéket.

Matolcsy György állítása szerint “valószínűleg nem” lehet kiterjeszteni a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) a pénzügyi tranzakciós illetéket, de a munkahelyvédelmi akciótervnek ez a bevételi lába – attól függetlenül, hogy a teljes pénzügyi rendszer vagy csak 70-80 százaléka fizeti a tranzakciós illetéket – stabil.

Mint a nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán elmondta, az ősszel elfogadandó, 2013. január elsejétől hatályba lépő munkahelyvédelmi akciótervet a kormány szeretné elfogadtatni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) is.

Mint a Népszabadság hétfői száma megírta, elbukja a büdzsé a bankadó felét>>>

Teljes foglalkoztatottságot ígér

A kormány célja, hogy 2020-ig több mint 5 millió adózó munkahely legyen Magyarországon, ez pedig egyben a teljes foglalkoztatást jelent – hangsúlyozta az éves meghallgatásán. Mint a nemzetgazdasági miniszter kiemelte, a cél az, hogy 2020-ig 1-1,5 millió új munkahely jöjjön létre az országban.

Elmondása szerint jövőre a kormány azt szeretné, hogy legalább 300-400 ezer között legyen a közmunkaprogramban foglalkoztatottak száma, és ez a szám évről évre emelkedjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik