Belföld

Menesztik Budait és Ókovácsot

Budai-Gyula(6)(960x640).jpg (Budai Gyula)
Budai-Gyula(6)(960x640).jpg (Budai Gyula)

Augusztus 31-ével három kormánybiztost mentenek fel tisztségéből: Budai Gyulát, Ókovács Szilvesztert és Baán Lászlót – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A három kormánybiztos felmentéséről szóló határozatot Orbán Viktor írta alá.

A döntés szerint Budai Gyulát az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelõs kormánybiztost e megbízatása alól 2012. augusztus 31. napjával mentik fel. Budai 2010 novembere óta látta el feladatát, melyet eredetileg két évre kapott. Ahogy arról beszámoltunk, az elszámoltatási kormánybiztos épp tegnap adott számot a kormánynak vizsgálódásai eredményéről. (Budai Gyulát interjúztuk is pár hete.)

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház irányításáért felel 2011 augusztusa óta. Ő ugyancsak legfeljebb két évre kapta a posztot, melynek kedvéért lemondott a Duna Televízió vezérigazgatói tisztségéről. Úgy tűnik, éppen egy év után neki is távoznia kell.

Baán László 2011 októberében foglalta el az új nemzetiközgyûjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelõs kormánybiztosi széket, de ő emellett megtarthatta a Szépművészeti Múzeum főigazgatói posztját is. Kormánybiztosi megbízatása eredetileg 2013. szeptember 30-ig szólt volna, de őt ugyancsak augusztus végével mentették fel.

A közelmúltban több kormánybiztos megbízatása is megszűnt. Menesztették Nyitrai Zsoltot, aki a nemzeti konzultációért felelt és Becsey Zsolt, a kormányfő külgazdasági megbízottját is. A Népszava szerdán arról írt, hogy hasonló sors várhat Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízottra és Gál András Leventére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik