Gazdaság

Az árak már száguldanak a Hungaroringen

Csak tömött pénztárcával érdemes elindulni annak, aki nem akar éhen-szomjan halni. A bolti ár dupláját fizethetjük a száguldó cirkuszban, ha megszomjazunk, és az ennivalónál is elég vastagon fog az árusok ceruzája.

Pofátlanul sokat kérnek az enni-, innivalóért a Hungaroringen! A hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indul, a sült kolbász 1200 forint, a sült burgonya adagja 600 forint. A félliteres üdítőért és ásványvízért 500, a dobozos sörért és az energiaitalért 800 forintot kérnek.

A bejárathoz közeli benzinkútnál hatalmas tábla hirdette, hogy 399 és 499 forint a dobozos sör (ezek a márkák nagyjából 180-270 forintba kerülnek a boltokban). A WC-használat (mobil) pedig 300-at kóstál – számolt be a Pénzcentrum. Megállapítják: sem az étkezés, sem a közlekedés nem lett olcsóbb a tavalyi Magyar Nagydíjhoz képest Mogyoródon.


Nemcsak drága, hanem szedett-vedett is

A község jegyzője, Pervainé Hangodi Ágnes az MTI-nek elmondta: míg tavaly 140 vállalkozó kérte a regisztrációt, most csupán 50 hasonló kérelem futott be az önkormányzathoz. De a hétvégéig ez az arány még várhatóan javulhat. A jegyző szerint azért lanyhulhatott a vállalkozói kedv, mert tavaly a versenyre kitelepülők a vártnál kevesebb bevételhez jutottak. Viszont az árakat látva, akik most “beneveztek” a versenyre, arra koncentrálnak, minél többet kaszáljanak a látogatókon.

A hétfő délutánig regisztrált 50 kitelepülő vállalkozó közül 4 kempinget, 11 parkolót üzemeltet, a többiek büfét nyitnak vagy különféle ajándéktárgyakat árusítanak majd. A jelek szerint a korábbi éveknél kevesebben veszik igénybe a településen rendelkezésre álló magánszállásokat; a főút mentén szinte egyáltalán nem látni kiadó szobát hirdető táblákat.

A lap ugyanakkor megállapítja azt is, hogy a bejárathoz közel kialakított vurstli jellegű szurkolói zóna ebben az évben is meglehetősen szedett-vedett: a különböző büféket, sörsátrakat látszólag teljesen ad hoc állították fel. Azt is megjegyzik, a tisztálkodási, kézmosási lehetőségek és a WC-k hiánya is szembetűnő.

A közlekedés viszont nem vészes

A taxisok sem kínálják olcsón szolgáltatásaikat: a Hungaroring melletti taxiállomásokról 7900 és 9900 forint közötti áron juthatunk Budapestre (ezek az árak egy autóra, tehát akár 4 főre elosztva érvényesek) – írják.

A tömegközlekedéssel érkezők számára fontos információ viszont, hogy hosszabb szerelvényekkel indítja a 8-as (gödöllői) HÉV járatait a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szolgáltatást egyedi, kedvezményes díjszabással vehetik igénybe a Hungaroringre kilátogatók.

A 8-as HÉV vonalán a szerelvények csütörtökön és pénteken délelőtt félóránként, kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, este félóránként, a hétvégén pedig szintén félóránként közlekednek. Szükség esetén a BKK sűríti az indulási időpontokat.

A Forma-1 ideje alatt az érvényes 24 órás, csoportos 24 órás, 72 órás Budapest-jegyek és a Budapest-kártyák nem a főváros határáig, hanem Mogyoródig érvényesek. Azok, akiknek a július 29-i versenynapra érvényes speciális, 9990 forintos belépőjük van, annak felmutatásával mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik