Gazdaság

A kormány viszi a lottómillárdokat

A Honvédelmi Minisztériumnak fel kell gyorsítania a laktanyák eladását, a Szerencsejáték Zrt.-nek pedig be kell fizetnie a teljes osztalékát, hogy teljesüljön az idei hiánycél – írja a Napi Gazdaság.

A kormány egy hónappal ezelőtt döntött a 44,7 milliárd forintos támogatás- illetve kiadászárolásról, hogy így segítse az idei hiánycél teljesülését – emlékeztet a lap. Múlt héten aztán 4,7 milliárddal csökkentették a zárolási kötelezettséget. Az így kieső összeget a bevételek növelésével biztosítanák – közölte a Napi Online kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Két tárcánál – a honvédelminél és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál – csökkentették a zárolási kötelezettséget. A honvédelmi tárca teljes mértékben mentesült az eredetileg 3,1 milliárd forintos zárolási kötelezettség alól, ám cserébe fel kell gyorsítania a használaton kívüli ingatlanainak az eladását.

A Szerencsejáték Zrt. eredménye pedig a korábban vártnál kedvezőbb lett, így a társaság teljes adózott eredményét (7,6 milliárd forintot) osztalékként elvonja az állam. Ennek következtében a korábban a társaságtól várt 6 milliárd forint összegű osztalékbefizetés közel 7,6 milliárd forintra emelkedik – közölte a lappal a szaktárca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik