Gazdaság

Magyarok is bukhatnak a brit tőzsdecég miatt

Kríziseljárás indult WorldSpreads brit tőzsdei kereskedőcég ellen. Magyar ügyfelek befektetése is veszélybe kerülhet.

Könyvelési szabálytalanságok miatt indított speciális adminisztrációs eljárást az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete (Financial Services Authority, FSA) a magyarországi kliensekkel is rendelkező WorldSpreads tőzsdei kereskedőcég ellen vasárnap – adta hírül a PSZÁF. A WorldSpreads magyar ügyfeleit a fővárosi székhelyű függő ügynökön, a Trade&Win Kft.-n keresztül is kiszolgálja.

Pénteken már felfüggesztették a dublini székhelyű cég részvényeinek kereskedését a londoni és az írországi tőzsdéken, mert ekkor már világossá vált, hogy a társaság nem tudja folytatni üzleti tevékenységét. Ezt követően a WorldSpreads igazgatósága maga kezdeményezte az adminisztrációs eljárás megindítását.

A fizetésképtelen pénzügyi társaságok helyzetének gyors rendezésére hivatott eljárás fő célja az ügyfelek veszteségeinek mérséklése. Vagy megkísérlik a társaság tevékenységének helyreállítását, vagy a hitelezők érdekeit szem előtt tartva gondoskodnak annak lezárásáról.

A PSZÁF azt javasolja a magyar ügyfeleknek, hogy a jövőben vagy közvetlenül a társaságnál, vagy a magyar ügynöknél, illetve az Egyesült Királyság pénzügyi felügyeleténél érdeklődjenek, mire számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik