Gazdaság

Rogán: Paksra még sokáig szükség lesz

Szerinte az atomerőmű a legolcsóbb és "legkörnyezetbarátabb".

A magyar gazdaságnak elemi érdeke, hogy Paks minél tovább tudja folytatni az áramtermelést és minél nagyobb arányt képviseljen a hazai termelésben – jelentette ki az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke Pakson. A bizottság kihelyezett ülésén az atomerőmű üzemeltetéséről, biztonságnövelő programjairól, az üzemidő-hosszabbítás és a bővítés előkészületeiről tájékozódott.

Rogán Antal azt mondta: alapos, mindenre kiterjedő beszámolót hallottak a vezérigazgatótól, ez és a látottak, tapasztaltak meggyőzték őket arról, hogy Magyarországon az atomtechnológia működtetése megnyugtató. A paksi atomerőműben indulása óta folyamatosan mindent elkövetnek a biztonságos működés érdekében. Paks biztonság szempontjából kiváló – mondta a bizottság elnöke.

Rogán Antal meggyőződése, hogy azon a biztonsági felülvizsgálaton, stresszteszten, amit a Fukusimában történtek miatt határoztak el, Paks kiválóan helyt áll. A biztonságon túl a gazdaságosság is fontos szempont, hiszen az átlagárnál, ami jelenleg 16 forint, jóval olcsóbban, 11,16 forintért állítják elő a paksi atomerőműben az áramot. Az atomerőmű nemcsak a legolcsóbb, hanem a legkörnyezetbarátabb is – tette hozzá a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik