Gazdaság

Ötmilliárdos oktatásfejlesztési programot indít Pécs

A cél a minden igényt kielégítő infrastruktúra, jól felszerelt iskolák, tantermek és a megfelelő pedagógiai programok.

Mintegy ötmilliárd forintot fordít a pécsi önkormányzat a város oktatási intézményeinek átszervezésére, fejlesztésére a következő néhány évben – közölte a polgármesteri hivatal szerdán. A város célja, hogy a legmodernebb infrastrukturális felszereltséggel rendelkező, biztos anyagi alapokon működő, megújult pedagógiai programokkal dolgozó iskolák működjenek a baranyai megyeszékhelyen – derül ki a közleményből.

Az elképzelések megvalósítása azonban elbocsátásokkal is jár. A tervek szerint egyes álláshelyek kimenő rendszerben szűnnének meg, jelentős részben a nyugdíjkorhatárt elérő pedagógusok esetében.

A következő négy évben ötmilliárd forintot fordítanak az intézmények felújítására.

Hoppál Péter (Fidesz-KDNP), az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke szerint ennek köszönhetően emelkedik a szakképzés és az oktatás színvonala, melyhez adott lesz a legmodernebb, minden igényt kielégítő infrastruktúra, jól felszerelt iskolák, tantermek és a megfelelő pedagógiai programok.

A közlemény szerint a fejlesztési program komoly támogatottságot élvez a szakma, gyakorló pedagógusok, intézményvezetők, közoktatási szakértők részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik