Gazdaság

Veszélybe kerülhetnek az alapítványi iskolák

A Népszabadság szerint az akkor eshet meg, ha nem születik döntés a közoktatási megállapodások ügyében.

Több tucat, elsősorban hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítványi iskola működése kerülhet veszélybe – írja hétfői számában a Népszabadság. A lap arra mutat rá, hogy az egyházi iskolák kiegészítő normatívája megnövekedett, így a zárt keretösszeg miatt az alapítványi iskoláknak jutó pénz csökkenhet.

A Népszabadság szerint az alapítványi iskolák működése akkor kerülhet veszélybe, ha rövidesen nem születik döntés az úgynevezett közoktatási megállapodások ügyében.

Bak Zsófia, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének alelnöke ezzel kapcsolatban utalt arra, a megállapodásokban az szerepel, hogy az intézménybe járó hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, illetve rászoruló gyerekek ellátásához az oktatási kormányzat a minden diákot megillető normatíva összege feletti kiegészítő normatív támogatást nyújt.

Az újság emlékeztetett arra is, hogy az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete az elmúlt hónapokban már többször küldött levelet a közoktatási államtitkárságra a megállapodások ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik