Gazdaság

A segély nem lehet több a minimálbérnél

Újabb részletek derültek ki a Matolcsy-csomag angol verziójából.

Angolul is nyilvánosságra hozta a tervezett strukturális reformokat a nemzetgazdasági tárca a kormany.hu internetes oldalon. A 35 oldalas dokumentum leírja a Széll Kálmán Terv intézkedéseit, ezen túl részletesen ismerteti, hogy az egyes területeken hogyan alakult ki a jelenlegi helyzet.

Átfogóan bemutatja a munka világában, a közösségi közlekedésben, a nyugdíjrendszerben és a gyógyszerkasszánál kialakult állapotokat, az arra adandó kormányzati válaszokat. A dokumentum azt is vázolja, miképp alakulna a helyzet a tervezett reformlépések nélkül – adta hírül az MTI.

Az angol verzió szerint maximálják a munkanélküli segélyt. Az alacsonyabb lesz a minimálbérnél, és ez minden támogatásra vonatkozik – írja a Világgazdaság internetes kiadása.

A közösségi közlekedésben dolgozó alkalmazottak családtagjainak ingyenes utazását megszüntetik. A kabinet ugyanakkor meghagyja a 65 év felettiek, vagy más támogatásban részesülők ingyenes utazását, de megszünteti a MÁV és a Volán párhuzamos közlekedéseit – áll a tervben.

A nyugdíjakat inflációval indexálják tovább, mellyel 2010-ben 76 milliárdos megtakarítást értek el, 2011-ben 91 milliárdos spórolást prognosztizálnak. A nyugdíjminimum befagyasztása tavaly 12 milliárdot hozott, erre az évre 25 milliárd pozíciójavulást eredményez a költségvetésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik