Gazdaság

Sínre tennék a közösségi közlekedést

Csak nyár elejére derül ki, milyen kedvezmények szűnnek meg.

A fejlesztési minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a köztévé reggeli műsorában azt mondta, közös holdingba szervezik a MÁV-ot, a Volán-cégeket és a BKV-t. Völner Pál államtitkár közölte: a nagy cégek adósságait valamilyen módon szanálni fogják.

A legfontosabb, hogy ne csak egyszerű adósságleírás történjen, az átalakítások részben gátolják meg a költségek emelkedését. Nem lehet egyszerre megoldani a tömegközlekedés összes gondját, ezért az átalakítás egy intézkedéssorozatot foglal magába – tette hozzá.

Völner Pál szerint olyan szerkezet kell, amelyben a Volán-társaságok és a MÁV nem ugyanazzal az állami támogatással, félig üresen versenyez egymással. Racionálisan kell dönteni arról, hogy melyik utazási mód élvez elsőbbséget. A párhuzamosságot nem feltétlenül lehet megszüntetni, de most mindkét ágon finanszíroz az állam, és ez így nem jó – jegyezte meg.

A vasúti személyszállításról az államtitkár elmondta: emelnék a szolgáltatások minőségét, modernizálnák az elővárosi közlekedést, csökkentenék a teljes árú jegyek árát. Völner Pál szerint nyár elején lesz több információ arról, milyen kedvezmények szűnnek meg, vagy alakulnak át.

AJÁNLOTT LINK:

Olcsóbbak lehetnek a teljes árú menetjegyek (hirado.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik