Gazdaság

Fővárosi Közgyűlés: tárgyalják a költségvetést

A Jobbik nem támogatja a büdzsét, az MSZP szerint rossz a tervezet, az LMP pedig „átbeszélné” a számokat.

Megkezdődött a Fővárosi Közgyűlés költségvetést tárgyaló ülése, a napirendet a képviselők egyhangúlag, 31 szavazattal fogadták el. A városvezetés délutánra egy újabb ülést hívott össze, amelyen ugyancsak az 503 milliárd forintos fővárosi büdzsé lesz a téma.

Napirend előtt Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy a következő ülésig visszavonja a hajléktalan-ellátás céljára biztosítandó újpesti ingatlannal kapcsolatos előterjesztését, azt a következő közgyűlésen terjeszti elő. Ezt azzal indokolta, hogy a IV. kerületi önkormányzat egyeztetni kíván az ügyben. A javaslat szerint a főváros egy csaknem kétezer négyzetméteres volt iskolaépületet biztosítana a hajléktalanok ellátására; ezzel bővülne az ellátó intézmények köre.

A Jobbik már az ülést megelőző sajtótájékoztatón jelezte, hogy nem szavazza meg a főváros idei büdzséjét.

Az LMP szerint a koncepcióhoz képest jelentős elmozdulás történt a tervezetben, így a párt lehetőséget lát arra, hogy újra “átbeszéljék” a számokat.

Az MSZP fővárosi frakciója szerint Budapest költségvetése rossz a városnak, és rossz az itt élőknek is. Horváth Csaba frakcióvezető a közgyűlés csütörtöki ülésén azt mondta, ez a költségvetés nem alkalmas arra, hogy “válságkezelő költségvetésként” a lakókat a legjobban szolgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik