Belföld

Tarlós centralizációt sürget

Csak azokat a feladatokat hagyná a kerületeknél, amelyek csakis helyben intézhetők.

A főpolgármester szerint Budapestnek egységes városrendezésre, vagyongazdálkodásra, parkolásra van szüksége, ezeket a dolgokat nem lehet huszonnégyféle módon megoldani. Tarlós István a Magyar Hírlapnak azt mondta, mindenütt szigorítani kell, hiszen a város közvetlen adósságállománya eléri a 300 milliárd forintot, a ciklus előre vetített költségvetési hiánya pedig 160 milliárd forint.

“Az a legfontosabb, hogy a várost egyensúlyban tartsuk, ami valóban fájdalmat okozhat több helyütt” – fogalmazott. A négy fővárosi kórház vezetői posztjára kiírandó pályázatról azt mondta: “tudomásom szerint már elkészült, de nem vagyok boldog tőle. Úgy hallottam a szakmától, hogy ez a kiírás nem olyan, amilyennek egy objektív pályázatnak lennie kell, ezért nagyon oda fogok figyelni még akkor is, ha esetleg már az állami szervek kezében lesz a döntés” – tette hozzá.

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes több kórházvezető lemondásával kapcsolatos kijelentésére reagálva a főpolgármester azt mondta: Szentes Tamás arra nem volt feljogosítva, hogy elküldje az igazgatókat, “de ma is azt gondolom, hogy az ötlet nem tőle származott”.

Tarlós István az interjúban elmondta, hogy várhatóan márciusban egy csomagban viszik a közgyűlés elé az utcák és terek névváltoztatásáról, valamint a főváros zászlajának megváltoztatásáról szóló javaslatukat. “A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk változtatni, de részletekről még nem beszélhetek” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik