Gazdaság

A többség nem váltana munkahelyet

Egy most nyilvánosságra hozott felmérésből kiderül, hogy a nők a legtöbb területen elégedetlenebbek a férfi munkavállalóknál.

A magyar munkavállalók kétharmada nem tervez két éven belül munkahelyváltást – közölte a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet közös felmérése eredményeire hivatkozva csütörtökön az MTI-vel.

A válaszadók 64 százaléka látja úgy, hogy nincsenek olyan reális lehetőségei, amelyek miatt fontolóra vehetné a váltást, 55 százaléka pedig úgy gondolja, hogy a változás túlzottan felkavarná az életét. A megkérdezettek közel fele ugyanakkor másnak is ajánlaná saját munkahelyét, több mint 40 százaléka kifejezetten büszke a cégére, és erős kötődést érez iránta, 37 százaléka pedig azonosulni tud a vállalat értékeivel és hitvallásával.

A felmérésből kiderül az is, hogy a nők a legtöbb területen elégedetlenebbek a férfiaknál, így a közvetlen felettest, a vállalat imázsát, a csapatmunkát, a rendelkezésre álló erőforrásokat és a vállalati képzési lehetőségeket is jellemzően rosszabbnak ítélik meg.

A megkérdezettek több mint fele szerint a főnökük hozzáértő, mindig elérhető, tisztelettel bánik a beosztottaival, nyíltan és érthetően kommunikál, bátorítja a munkatársait, és világos célokat jelöl ki – idézi a közlemény Barcza Enikőt, a Kutatócentrum vezetőjét.

A legnagyobb elégedetlenség a bérekkel és juttatásokkal szemben mutatkozik: a válaszadóknak kevesebb mint egynegyede gondolja, hogy a fizetése összhangban áll a tudásával és tapasztalatával, és körülbelül egyötöde nyilatkozta azt, hogy a cége családbarát juttatásokat biztosít, rendszeresen elismeri a dolgozók teljesítményét, és kiváló béreket kínál. A legtöbben a prémiumot hiányolják: csupán a megkérdezettek 15 százaléka látja úgy, hogy a munkahelye magas prémiummal jutalmazza a jó teljesítményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik