Gazdaság

Véghajrá nyugdíjügyben – videó

Hétfőn éjfélig tehetnek nyilatkozatot azok, akik kilépve az állami nyugdíjrendszerből, az egyik magánpénztárat választják. Az utolsó napon a Fiumei úti és a Visegrádi utcai főigazgatóságon sem volt sor, a legtöbben 5 perc alatt végeztek. Volt, aki elvi, volt aki gazdasági érvekkel indokolta döntését. Videó.

Délelőttre normalizálódott a helyzet a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon, vagyis a várakozási idő a korábbi 20-ról egy-két percre csökkent. A nyilatkozattevők gyors és problémamentes ügyintézésről számoltak be. A legtöbben gazdasági racionalitás alapján döntöttek a maradás mellett.

Hétfőn éjfélig dönthetnek a magánnyugdíjpénztár-tagok arról, hogy maradnak-e vagy visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe. Maradásukról szóló nyilatkozatukat személyesen tehetik meg a nyugdíj-biztosítási igazgatóságok egyikén. A fővárosban a Váci úton éjfélig várják az átjelentkezőket.

A döntés lehetséges következményeiről, az állami és magánpénztári rendszer melletti érvekről többek között itt és itt olvashat lapunkban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik