Gazdaság

Vámosi-Nagy: lehetne egyszerűbb az adózás

Az Ernst & Young adóigazgatója szerint a befektetőknek az alacsonyabb járulék lenne a hívószó.

Vámosi-Nagy Szabolcs szerint járulékcsökkentéssel élénkíthető a gazdaság. Ehhez persze kell mozgástér – közölte az InfoRádióban az Ernst & Young adóigazgatója. Mint mondta: a folyamat részben elindult, 27 százalékra csökkent a járulék, de az összes bérköltség még magas.

Mivel a befektetőknek – a 10 százalékos társasági adó mellett – az alacsonyabb járulék lehet a másik hívószó, ezért csökkenteni kellene. A szakértő szerint vannak olyan kisebb adónemek, amelyeket ki lehetne vezetni a rendszerből, így egyszerűbbé válna az adózás.

A tavalyi változtatások élénkítő hatással lehetnek a gazdaságra, bár az kérdéses, hogy a válságadó melyik szektorra, miként hat. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint azt kellene megértetni az emberekkel, hogy aki adót csal, az a közösséget lopja meg.

Az Ernst &Young Magyarország adóigazgatója kiemelte, hogy egy olyan stratégiát kellene megalkotni, ami a gazdasági joggal és a társadalmi tudattal is foglalkozik. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint az adóamnesztia veszélyes és erkölcstelen, romboló hatása lenne, ezért nem támogatná.

AJÁNLOTT LINK:

Vámosi-Nagy: A járulékcsökkentés lehet a gazdaságélénkítés kulcsa (InfoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik