Gazdaság

Most az MSZP aggódik az emberek elszegényedése miatt

Az MSZP szerint több százezer ember van kitéve annak a veszélynek, hogy mindenét elveszíti.

Szanyi Tibor országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: a kolontári vörösiszap-katasztrófa “több százszorosa, ha nem ezerszerese fenyegeti Magyarországot” abban az értelemben, hogy több mint százezer lakástulajdonos otthona áll végrehajtási eljárás alatt, a kilakoltatási moratórium pedig tavasszal lejár. Mintegy tízszer ennyien, nagyjából egymillióan vannak, akik elmaradtak a lakáshitel-törlesztéssel, illetve a rezsiköltségek befizetésével – tette hozzá.

A politikus beszélt arról is, hogy a kormány intézkedései miatt a legszegényebbek viselik a tehetős vállalkozásoknak és a magasabb jövedelműeknek juttatott adókedvezmények terheit. Kifogásolta, hogy a havi bruttó 250 ezer forint alatt keresők – az egykulcsos adó miatt lényegében megszűnő adójóváírás elvesztésével – idén a tavalyinál kevesebb pénzből kell, hogy éljenek.

Szanyi Tibor kifejtette: nem hullat krokodilkönnyeket a multinacionális élelmiszerláncokért, de tudvalévő, hogy az emberek azért vásárolnak ott, mert a legolcsóbb beszerzési forrást jelentik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik