Gazdaság

Nem építenek új levélfeldolgozót Gödöllőn

A Magyar Posta letett évekig "dédelgetett" tervéről.

A visszaeső levélforgalom miatt a Magyar Posta Zrt. mégsem épít Gödöllőn gépesített levélfeldolgozó és logisztikai központot – írja a Napi Gazdaság, amely szerint a hatmilliárd forintos létesítménynek fél éve már üzemelnie kellene.

A gödöllői komplexum szolgálta volna ki a keleti országrészt, míg a Nyugat-Magyarországra szóló küldeményeket továbbra is Budaörsön dolgozták volna fel. Hüse Marianna szóvivő közölte, hogy a küldeményforgalom növekedése megállt, s ez a tendencia tapasztalható európai viszonylatban is.

Az elektronizálódás és a postai szolgáltatások területén 2023-ra várható piacnyitás nyomán küldeménybővülésre a levélpostai termékkörben nem is lehet számítani.A gödöllői beruházás koncepciójának kidolgozása óta eltelt időszak jelentős mértékű változásokat hozott a piacon, ezért a Magyar Posta felülvizsgálta álláspontját, és nem tervezi a jelenlegi kapacitások bővítését.

Ennek nyomán nem épül meg a gödöllői logisztikai központ, a jelenleg Budaörsön működő küldeményfeldolgozó továbbra is képes a feladatok megfelelő színvonalú ellátására – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik