Gazdaság

Nem lehet fizetős az RTL Klub

Az új médiatörvény-tervezet értelmében jövőre nem kérhet pénzt a csatorna a kábelszolgáltatóktól.

A friss törvénytervezet egyik passzusa értelmében az analóg módon sugárzó kereskedelmi csatornák műsoraikért nem kérhetnek díjat a kábelszolgáltatóktól – hívja fel a figyelmet az mmonline. Ez azt jelenti, hogy csak 2012-től, a digitális átállástól kezdve lenne lehetőség arra, hogy a díjszedést bevezessék, holott a korábbi elképzelések szerint az RTL már jövőre ezt tervezte.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a lapnak azt mondta, csak most szembesültek a törvénytervezet ezen pontjával, de a kábelszolgáltatókat érintő válságadók miatt egyelőre le is került a napirendről, hogy műsoraik továbbításáért pénzt kérjenek.

Még szeptemberben röppent fel az a hír, hogy a kábeltársaságok és a földfelszíni sugárzást végző Antenna Hungária számára januártól fizetőssé válna a csatorna adása. Ekkor még az is felmerült, hogy egyes szolgáltatók akár ki is vehetik a fizetős csatornát a kábeles csomagból. Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke korábban úgy reagált, nagy aggodalommal szemléli, mi történik a terjesztők és a csatornák között. Mint mondta, az új médiatörvény tervezetének tartalmaznia kell a műsorterjesztők és a műsorszolgáltatók, azaz a csatornák közötti viszony szabályozását is.

AJÁNLOTT LINK:

Mégsem kell fizetni az RTL-ért (mmonline.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik