Gazdaság

Új járatokkal bővül Ferihegy téli menetrendje

Új járatokkal bővül a ferihegyi reptér téli menetrendje: már a hétvégén újraindítja amszterdami járatát a KLM holland légitársaság - közölte a Budapest Airport pénteken.

A Boeing 737-700 típusú gépek naponta háromszor kínálnak összeköttetést Budapest és a holland főváros schipoli légikikötője között.

Januárban indítja új járatát Budapestre az “ötcsillagos” légitársaságként ismert Qatar Airways. Az öböl menti ország légitársasága egyelőre Airbus A320-asokkal közlekedik Doha és Ferihegy között, heti négy alkalommal.

A Ryanair által megszüntetett Glasgow-Prestwick helyett a manchesteri bázisú Jet2.com légitársaság indít új járatot Skóciába, Edinburgh-ba.

A Ryanair megszüntetett dublini járatára válaszul pedig a Malév sűríti az ír fővárosba közlekedő repülőinek számát. Tavaly télen szüneteltette ezt a szolgáltatását a Malév, az idén azonban heti 6 alkalommal repül a szigetországba.

Az olcsó légitársaságok piacán is erőteljes a növekedés: a Wizz Air két új törökországi járatot is indít Budapestről. Az Airbus A320 gépek Isztambul új “fapados” repülőterére viszik el az utasokat, míg a másik járat az antalyai üdülőkörzettel kínál rendszeres légi összeköttetést.

A hosszútávú járatok piaca is bővül: áprilistól napi járatot kínál az American Airlines Budapest és New York Kennedy repülőtere között. Az amerikai légitársaság Boeing 767-300-as óriásgépeivel utazók az American további 300 kül- és belföldi járatát érhetik el az Egyesült Államokban.

A Ryanair éppen pénteken jelentette be, hogy a ferihegyi reptérről az utolsó járatát indítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik