Gazdaság

Orbán: tízszer többet adózzon, aki tízszer többet keres

"Nem megszorításokra, hanem az együttműködés politikájára van szükség."

Egyszerű és arányos adórendszert szeretne Orbán Viktor miniszterelnök – írja a Vas Népe. A lapnak a kormányfő azt mondta: különböző variációk kerülnek a kormány elé, ő azonbana 16 százalékos legalacsonyabb kulcsot fogja támogatni.

Orbán Viktor azt tartja helyesnek, hogy ha valaki tízszer annyit keres, akkor tízszer annyit adózzon. Arányos és egyszerű lesz a rendszer – ígérte. Az esetleges megszorításokat firtató kérdésre a kormányfő azt válaszolta, nem megszorításokra, hanem az együttműködés politikájára van szükség.

Mint mondta: ezért vezettük be a bankadót is, és ha pénzre lesz szükség, akkor továbbra is onnan fogjuk elvenni, ahol van. Tehát a jövőben nem megszorítások lesznek, hanem az együttműködés politikájának jegyében mindenkinek szerepet kell vállalnia az ország versenyképessé tételében.

A cél a több munkahely, a magasabb életszínvonal, az alacsonyabb rezsiköltségek, a nagyobb biztonság, a kiegyensúlyozottabb emberek, egy bizakodóbb ország – mondta a kormányfő, majd hangsúlyozta: a költségvetési hiányt ebben az évben 3,8 százalékon tartják. A következő évben pedig 3 százalékra csökkentik, úgy, hogy közben legalább 2,5–3 százalékos gazdasági növekedést is elő fognak idézni, és létre fogunk hozni néhány százezer munkahelyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik