kkv
Gazdaság

Felpezsdült a verseny a kkv-s energiapiacon

Felpezsdítette az energia versenypiacát, hogy az MVM Partner és az Emfesz kis- és középvállalkozásoknak értékesít áramot és földgázt.

Szenczi György, a MentorPartner ügyvezető partnere egy háttérbeszélgetésen elmondta, hogy az idén tavasszal a Bell Research-el közös kutatásuk a kis- és középvállalatok (kkv) energiapiaci aktivitását és fogyasztói viselkedését vizsgálta. Az előzetes megállapítás szerint a kkv-k nem eléggé ambiciózusak, pedig a gazdasági válság miatt javult alku pozíciójuk.

“A nagy ügyfelek elfogytak”, a kereskedők már a következő kategória, a kkv-k felé fordulnak – mondta a szakértő. A remények szerint két-három év múlva már a lakosságért is megindul a verseny – tette hozzá.

Pintér Éva, a Bell Research ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint 800-as reprezentatív mintán végezték az országos vizsgálatot ágazati és létszámarányosan. A kutatási eredményeket június közepén konferencián ismertetik, ahol téma lesz az is, hogy az energiapiaci szabályozók mellett milyen technológiai eszközökkel lehetne segíteni a versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik