kkv
Gazdaság

Egyre optimistábbak a kisvállalatok

A magyar vállalatvezetők 52 százaléka stagnáló versenypozíciót vár az elkövetkező egy évre, miközben folyamatosan nő azon vállalkozások aránya, akik javulásra számítanak.

A K&H mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) körében végzett bizalmi index kutatásában arról kérdezték meg a vállalkozások vezetőit, hogy az elkövetkező egy évben mit várnak a kormányzati gazdaságpolitikától.

A 700 vállalkozás megkérdezésével készült felmérésből kiderül, hogy a vállalkozások 30 százaléka a versenypozíció javulására számít, és mindössze 16 százalékuk véli úgy, hogy romlani fog cége helyzete.

A vállalkozások vezetői egyértelműen úgy látják, hogy az állami újraelosztás mértéke az ágazat és vállalkozásuk jövőjét meghatározó egyik legkomolyabb tényező.

Az ezzel kapcsolatos várakozások nagyon pozitívak, a vállalkozások – csakúgy mint négy évvel ezelőtt, a választásokat megelőzően – a közterhek csökkenését és a gazdaságpolitika vállalkozásbarátabbá válását vetítik előre – idézi a közlemény Németh Lászlót, a K&H kkv marketing főosztályának vezetőjét.

Ezzel összecseng, hogy a vállalkozások versenyképességének növelését segítő tényezőként leggyakrabban az adózási helyzet javulását, valamint a vállalkozóbarát törvényeket jelölték meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik