kkv
Gazdaság

Munkaügyi tanácsokat osztogat kkv-knak az ÁFSZ

Ingyenes szakmai tanácsadó hálózat kialakításába kezdett az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ), hogy információkkal segítse a mikro-, kis- és középvállalkozásokat.

A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Két régióban már el is indult a tanácsadás, és a hálózat folyamatos bővítését tervezik.

A tanácsadók a hatályos jogszabályoknak megfelelő információkkal segítik a már működő vállalkozásokat a munkajoggal, társasági joggal, adó- és társadalombiztosítási joggal, továbbá a foglalkoztatáshoz fűződő adózási és járulékkedvezményekkel, a munkaerő-megtartással és a foglalkoztatási formákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

A kezdő vállalkozók segítséget kaphatnak az alapvető vállalkozási formák kiválasztásában, továbbá a vállalkozás indításához szükséges jogi-pénzügyi feltételeket illetően.

A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ egyes kirendeltségein április közepétől térítésmentes munkajogi, adójogi, cégjogi tanácsadást biztosítanak a szakemberek. A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ kirendeltségein és szolgáltató központjaiban pénzügyi, gazdasági, adó- és társadalombiztosítási tanácsadás indult el.

A tervek szerint júliustól már komplex jogi-pénzügyi tanácsadást vehetnek igénybe mindkét régióban az érdeklődők.

A hálózat folyamatos bővülése révén a tanácsadók az ország további öt régiójában is, a munkaügyi kirendeltségeken és szolgáltató központokban várják majd az érdeklődőket napi négy-öt órában, a kirendeltségek nyitvatartási rendjéhez igazodva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik