Gazdaság

Folytatódhat a forint gyengülése

A 273 forint alatti szinten stabilizálódott az euró jegyzése csütörtökön reggel, a nemzetközi bankközi devizapiacon egy euró 272,39 forintot ért a szerda esti 272,12 forint után.

A hét elején 277 forint körül volt az euró jegyzése. Azóta a görög válság körüli aggodalom enyhülésével párhuzamosan erősödött a forint, két héttel korábban viszont még bő 10 forinttal kevesebbet, 263 forint körüli összeget kértek egy euróért a bankközi piacon.

Nagyobb távlatban a gyengülés jelentős, és akár folytatódhat is, mert a hazai össztermék (GDP) alakulásáról érkezett kedvező adatok ellenére a magyar gazdaságot nagy bizonytalanság övezi – mondta a Lombard Street Research egy elemzője a DowJones hírügynökségnek.

A pénzpiaci szakértő kiemelte, hogy Magyarország kockázati kitettsége főként a közép-európai országok átlagának dupláját kitevő államadósság miatt jelentős.

A dollárral szemben kissé erősödött a forint: csütörtök reggel egy dollár 215,25 forintot ért, a szerda esti 215,44 forint után. A svájci frankhoz képest némileg gyengült a forint, a frankot 193,97 forinton jegyezték csütörtökön reggel, az előző esti 193,81 forint után.

A japán jennel szemben erősödött a forint: száz jen 230,98 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel, míg szerda este 231,22 forinton volt a jegyzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik