Gazdaság

India lehet a gyógyszeripari vállalatok új célpontja

A hatalmas potenciált rejtő indiai gyógyszerpiac a világ tíz legjelentősebb piacának egyikévé válik 2020-ra, amit a globális gyártók sem hagyhatnak figyelmen kívül.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) felmérése szerint a világon forgalmazott generikus (utángyártott) gyógyszerek mintegy ötödét Indiában állítják elő, e tekintetben az indiai vállalatok a világ élvonalába sorolhatók.

A következő három év folyamán várhatóan körülbelül 70 milliárd dollárnyi gyógyszer szabadalmi oltalma jár le az Egyesült Államokban, így India képes lehet az ebből fakadó lehetőségeket kiaknázni.

A gyógyszeripari cégeknek India vonzó adókedvezményeket kínál, például kutatás-fejlesztési hiteleket és adómentességet a különleges gazdasági övezetekben. A vámtarifák csökkentése szintén segítséget jelenthet a globális gyártók számára, hogy versenyképesek legyenek az árérzékeny indiai piacon.

A közleményben rámutatnak: India gazdasága és népessége egyaránt gyors ütemben növekszik, kialakulóban van egy jelentős középosztály, amely képes megfizetni a nyugati gyógyszereket. A PwC elemzői szerint az indiai gyógyszerpiac 2020-ra körülbelül 50 milliárd dollár értékűre bővül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik